Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítés

A „Tehetség ünnepén” az Eötvöst is ünnepelték!

 

A tehetséges gyermekre büszke a családja, büszke a tanára. Öröm vele foglalkozni. Ugyanakkor hatalmas kihívás, hatalmas felelősség is, hogy a tehetséges gyermek ne csupán reménység, szép ígéret maradjon, hanem önmagát és képességeit kiteljesítő, boldog felnőtté cseperedjen.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) szervezésében 2018. március 24-én immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Tehetségnapot a Szent Margit Gimnázium dísztermében.

A „Tehetség ünnepén” kihirdették a „Felfedezettjeink 2018” pályázat eredményét, és bemutatkoztak a díjazottak.

Dr. Balogh László, a Matehetsz elnöke méltatta a hajnalban edzésre induló, a hosszú órákat a laboratóriumban töltő, vagy éppen a taktusokat sokadszorra újrajátszó fiatalokat, leszögezve, hogy „küzdés, lendület, kitartás nélkül nincs eredmény”.

Kovácsné dr. Nagy Emese, a Komplex Instrukciós Programot alkalmazó, Prima Primissima díjas Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola igazgatója a sokszínű tehetséggondozásról szóló előadásában karmesterhez hasonlította a pedagógusokat. Iskolájuk mottója szerint „Mindenki jó valamiben” – a nyitott szemmel és szívvel létező tanár megtalálja, hogy miben, és aztán erősíti, bátorítja, támogatja tanítványát, hogy boldog, kiegyensúlyozott felnőtt válhasson belőle.

Erre rímeltek Váradi Natáliának, a beregszászi „GENIUS” Alapítvány irodaigazgatójának szavai, aki szerint a pedagógus feladata, hogy „gyökeret és szárnyat” adjon tanítványainak, hiszen nincs nagyobb boldogság, mint amikor a tanítvány meghaladja mesterét.

A Magyar Tehetség Nagykövete címek és a Tehetségek Szolgálatáért díjak átadása után következett, amire évek óta vártunk, amiért évek óta dolgozunk.

Molnár Andrea, iskolánk tehetséggondozó szaktanácsadójának  fejében már évekkel ezelőtt megfogalmazódott az intenzív és szervezett, osztálykereteken túlmutató tehetséggondozás szükségessége.

Négy évvel ezelőtt iskolánkban is létrejöttek az első tehetségkuckók – ma tíz, tanórán kívüli, valamennyi tehetségterületet lefedő foglalkozáson vehetnek részt kiemelkedő képességekkel rendelkező tanulóink.

A „Tehetségek ünnepén” Polonkai Mária, a Matehetsz alelnöke az Eötvös József Általános Iskolát képviselő Molnár Andreának is átadhatta az elismerő oklevelet, mely szerint az iskolánkban működő tehetségpontot a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Akkreditált Kiváló Tehetségpont”-tá minősítette.

 

Rab Krisztina

 

Videó a rendezvényről:

Kárpát-medencei Tehetségnap 2018.

 

 

 

Fájlok

Tehetségpont_oklevél.pdf (62 KB)
LetöltésMegnyitás

 

Képgaléria