Magyarországi Jane Goodall Intézet

„Minden egyes ember minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért, hogy jobb legyen a világ.”

Dr. Jane Goodall

 

A Magyarországi Jane Goodall Intézet 1991-ben hozta létre természet- és környezetvédelmi hálózatát, Roots and Shoots (Gyökerek és Rügyek) néven. A jelenleg több, mint 60 országban működő nevelési program célja, hogy a fiatalokat cselekvésre ösztönözze, és lehetőséget adjon számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el.

Iskolánk 2021-ben csatlakozott a programhoz, azóta számos közös környezetvédelmi és humanitárius akcióban vettünk részt.

A 2023/24-es tanév őszén, szeptember 21-én, immár másodjára - iskolánk alsó tagozatos tanulóival, béke-jelet formáltunk, és egyperces néma csönddel hívtuk fel a figyelmet a béke fontosságára. Ezt a jelképes cselekedetet a programban résztvevő valamennyi ország összes Roots and Shoots csoportja megtette A Béke Nemzetközi Napján

Tavasszal részt vettünk az országos rajzpályázaton Dr. Jane Goodall 90. születésnapja alkalmából. A rajzpályázat eredményeképpen 11 tanulónk rajzát ki is állították a Magyar Természettudományi Múzeum „Jane 90- Egy életút történetei” c. kiállításán.

2024. április 15-én pedig a Jane Goodall Intézet munkatársai tettek látogatást iskolánkban, és tartottak előadást a 3. és 4. évfolyam számára, ahol a műanyagról, mint veszélyforrásról beszélgettek a gyerekekkel. Az előadást egy kézműves foglalkozás is követte, ahol diákjaink vászon tornazsákokat díszíthettek maguknak.

Az előadás és a folyamatos együttműködés hatására tanulóink már most tudatosabban, érzékenyebben fordulnak a természetvédelem felé, hétköznapjainkban is észrevehető a környezettudatosabb szemlélet.

Ezúton is köszönjük a Jane Goodall Intézetnek a remek ötleteket, és bízunk a további sikeres együttműködésben!

 

Képgaléria