Eötvös József Általános Iskola
Eötvös József Általános Iskola

Beiratkozás 2020/2021

FRISSÍTETT, KIEGÉSZÍTETT TÁJÉKOZTATÓ

2020/2021. tanévre szóló beiratkozásról

 

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

 

Az Eötvös József Általános Iskola állami fenntartású körzettel rendelkező Iskola.

 

Így a beiratkozás II. szakasza vonatkozik az iskolánkra, ennek időpontja:

 • 2020. április 28-2020. május 15.

 1.       Körzetes gyerekek

 • az intézmény a gyermekek listáját feltöltötte a KRÉTA rendszer beiratkozási moduljába
 • az a szülő, aki a körzetes iskolába szeretné gyermekét beíratni, jelen esetben az Eötvösbe, csak megerősíti az automatikus felvételi iránti igényét illetve kiegészíti az adatokat a KRÉTA e-ügyintézés felületen 2020. április 28-2020. május 15. között

 2.       Nem körzetes, de hozzánk kíván jelentkezni

 • kérelmét a KRÉTA e-ügyintézés felületen kell benyújtania 2020. április 28-2020. május 15. között

 

  Osztályválasztás:

 • mind a körzetes, mind a körzeten kívüli ide jelentkező gyermekek számára az osztályválasztásra 2020. május 4-május 8. között adunk lehetőséget egy külön online felületen, ami az intézmény honlapján és Facebook oldaláról is elérhető lesz
 • a bejelölt sorrendnem jelent kötelezettséget részünkről, a végső besorolás szakmai szempontok figyelembevételével fog történni
 • ugyanakkor a lehetőségeinken belül, amennyire lehetséges természetesen igyekszünk figyelembe venni ezirányú kéréseiket

TOVÁBBI RÉSZLETES INFORMÁCIÓK AZ OLDAL ALJÁN MELLÉKELT FÁJLBAN! (Szülői tájékoztató levél)

 

ELSŐ TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Szülők!

 

A veszélyhelyzetre tekintettel az az emberi erőforrások minisztere 7/2020. III.25-i EMMI határozata alapján az általános iskolai beiratkozás módosított eljárási rendje a következő lesz:

Körzetes tanulóink beiratkozási rendje:

 • Ha a szülőknek nincs ettől eltérő szándéka, a kötelező felvételt biztosító körzetes iskola a gyermeket hivatalból felveszi. Az iskolával való kapcsolatfelvétel, adategyeztetés az elektronikus KRÉTA-rendszeren keresztül történik 2020. május 21-éig. A KRÉTA-rendszer működéséről lejjebb adunk részletes tájékoztatást. Ha az elektronikus adategyeztetésre semmiképp sem nyílik lehetőség, a rendkívüli helyzetben a 2020/2021-es tanév kezdetekor a megfelelő dokumentumok bemutatására személyesen is sor kerülhet a körzetes iskolában.
 • A kötelező felvételt biztosító általános iskola hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, aki vonatkozásában nem érkezett jelzés arról, hogy más általános iskola felvette, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt.
 • Kérjük szépen azon körzetes tanulóink szüleit, akiknek a gyermeke felvételt nyert másik iskolába a befogadó nyilatkozatot április 27-ig e-mailben küldjék el a futar18@freemail.hu e-mail címre.

Nem körzetes tanulók felvételének eljárási rendje:

 • Ha kötelező felvételt biztosító, körzettel rendelkező általános iskola a felvételi kötelezettsége teljesítése után további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, a jelentkezők szülei április 28 és május 15. között az intézmény elektronikus KRÉTA-felületén adhatják le ilyen irányú kérelmeiket.
 • A kötelező felvételt biztosító általános iskola a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. május 21-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett gyermek kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét.
 • Az ügyintézés menete:
  • https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap
  • regisztráció után →ügyintézés indítása →beiratkozás általános iskolába →adatok megadása, iskola kiválasztása
  • szülői (bővített gondviselői jogosultság) jelszóval, ha már van testvér az iskolában
 • Az ügyintézés felülete a helyzetre való tekintettel változhat, a felület megnyitása után felteszünk a honlapra egy részletes felhasználói útmutatót, ha szükséges, pontosítunk
 • Amennyiben segítséget igényelnek az e-ügyintézéshez április 20-tól 9.00 és 11.00 óra között segítséget kérhetnek az Iskolatitkárságtól a (06-1) 3-299-263 vagy a (06-1) 3-491-105-ös telefonszámokon.
 • A kötelező felvételt biztosító általános iskola a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. május 21-ig dönt, erről írásban értesítjük Önöket, az érintett gyermek kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét, továbbá a tanuló felvételét bejelentjük a köznevelés információs rendszerébe.
 • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csak egy választott helyen lehet beiratkozni, a rendszer nem teszi lehetővé a több helyre történő beiratkozást, így a döntésüket jól fontolják meg.
 • Elutasítás esetén a körzetes iskola köteles felvenni a gyermeket.

 

OH tájékoztatója:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/iskolai_beiratkozas_2020

 

Kérjük Önöket, hogy kövessék figyelemmel a beiratkozással kapcsolatos tájékoztatóinkat, frissítéseinket, hogy az esetleg bekövetkező változásokról is időben értesüljenek!

 

2020. 03. 31.                                                                                                                        Cserhátiné Gémesi Gyöngyi

                                                                                                                                                       intézményvezető

 

Fájlok


Beiratkozási_tájékoztató_frissített.pdf (698 KB)

Beiratkozás_2020_tájékoztató.pdf (571 KB)